Ghanese vrouw draagt grote schaal met sheanoten op hoofd

Onze pure shea boter en natuurlijke zwarte zeep komen uit Ghana

"Pure rauwe, ongeraffineerde biologische sheaboter en authentieke natuurlijke Afrikaanse zwarte zeep"

Dat is wat ik zocht toen ik besloot mijn eigen shea boter te importeren. Tijdens een werkbezoek aan Ghana had ik mijn man gevraagd oren en ogen open te houden voor een kleinschalige boerderij en al snel kon hij er een paar bezoeken. 

Ik besloot contact op te nemen met Prince, en kort daarna had ik de eerste dozen shea boter in Rijssen.

Dit is hun verhaal:

Landelijk levensonderhoud

In de meeste plattelandsgebieden van de wereld is het grootste deel van de bevolking betrokken bij de landbouw als een manier om in hun levensonderhoud te voorzien. 

Kleinschalige landbouw, visserij, veeteelt en niet-agrarische activiteiten zijn enkele van de gemeenschappelijke middelen van bestaan ​​waarop deze bevolkingsgroepen kunnen overleven. 

Het levensonderhoud op het platteland vormt een grote uitdaging, omdat deze bevolkingsgroepen vaak in een staat van armoede verkeren en niet over de noodzakelijke levensbehoeften beschikken om te overleven. 

Een huishouden op het platteland met diverse bronnen van inkomensverdienende activiteiten heeft betere kansen om financieel te overleven dan een huishouden dat slechts één bron heeft. 

Het aanbieden van kwalitatief hoogstaand onderwijs en opleiding in een verscheidenheid aan vaardigheden op het platteland is daarom nodig om een ​​duurzaam leven op het platteland te bereiken.

Wij bieden productiecentra gevestigd in verschillende plattelandsgebieden in de Ashanti Region, van Ghana, West-Afrika.

Het biedt de bewoners een kans op werk om wat inkomen te verdienen om hun levensonderhoud te verbeteren.

De productieactiviteiten bieden het personeel een vorm van stagevaardigheden die hen zullen helpen lokaal kleine bedrijven te openen en daarnaast bieden wij een markt voor de landbouwproducten die rond de dorpen worden verbouwd.

 

 jonge ghanses vrouw  met emmer sheanoten op hoofd loopt door savanne

Economische kracht

Door economische empowerment kunnen mannen en vrouwen deelnemen aan, bijdragen aan en profiteren van groeiprocessen op manieren die de waarde van hun bijdragen erkennen, hun waardigheid respecteren en het mogelijk maken om te onderhandelen over een eerlijker verdeling van de voordelen van groei. 

Men denkt dat economische empowerment arme mensen in staat stelt verder te denken dan het directe dagelijkse overleven en een grotere controle uit te oefenen over zowel hun hulpbronnen als hun levenskeuzes.

Economische empowerment houdt in dat mensen, meestal kansarme vrouwen, de opleiding, training en vaardigheden krijgen die ze nodig hebben om een ​​baan te vinden, een inkomen te verdienen en zelfvoorzienend te worden.

Wij zijn er trots op een werkgever te zijn die gelijke kansen biedt en die ernaar streeft het personeel en andere zakelijke contactgroepen, zoals boeren, in staat te stellen zelfstandig te worden. 

Dit drijft hen ertoe de productiviteit en levenstevredenheid te verhogen. 

Wij bieden ook een werkomgeving waarin de werknemers zich veilig, comfortabel en beveiligd voelen voor een efficiënte en effectieve werking.

vrouwen in ghana maken shea boter met dehand

 

Betrokkenheid van vrouwen in het productieproces

De betrokkenheid van vrouwen bij productieactiviteiten geeft hen sociaal en economisch meer macht. 
Het helpt hen een inkomen te verdienen, zodat ze niet afhankelijk worden van anderen. 
 
Vrouwen vormen ongeveer 80% van het personeelsbestand, wat de effectiviteit en efficiëntie op de werkplek bevordert. 
Vrouwen vormen de meerderheid op de werkvloer en creëren sterke communicatie- en netwerkvaardigheden die samenwerking en groepswerk aanmoedigen.
De aanwezigheid van ons als bedrijf levert aanzienlijke voordelen op voor de vrouwen in de gebieden:
  1. De vrouwen worden bijvoorbeeld doordrenkt met talenten die banen voor hen en hun gezinsleden kunnen creëren.
  2. Het draagt ​​bij aan het bevorderen van respect voor vrouwen, omdat het vrouwen legitiem werk biedt om in hun levensonderhoud te voorzien. 
  3. Vrouwen in onze verschillende productiecentra maken gebruik van hun emotionele intelligentie, passie en behulpzame karakter om een ​​gezonde werkomgeving te creëren.
vrouw met emmer shea noten op hoofd in mooi turqoise gewaad

Namashea en Ghana

De producten van Namashea zijn niet alleen heel goed voor jouw huid, maar ook voor de mensen die het maken. 
Net zo belangrijk vindt ik dat de producten van Namashea gemaakt zijn met respect voor de natuur.
Daardoor is het ook goed voor jouw huid!
In onze producten zitten geen enkele schadelijke stoffen en zijn handmatig gemaakt. Meer over schadelijke stoffen in cosmetica kan je lezen in deze blog 
Of het duurzaam is valt te betwisten. In principe niet, want ik importeer de shea boter en de zwarte zeep ui Ghana en de konjac sponsjes uit Japan.
Máár, als je het vergelijkt met een product uit de drogist, dan is het wel duurzamér:
Op het etiket van een potje crème uit de drogist, zie je wel 20 ingrediënten staan. De fabriek van het merk importeert elk ingrediënt ergens vanuit de wereld waar het ingrediënt het goedkoopst te krijgen is. 
Dit zijn dan al 20 milieuonvriendelijke transporten. 
Vanuit de fabriek wordt het potje crème geëxporteerd naar de hoofdfilialen overal ter wereld en vanuit daar verspreid over de filialen in het land. 
Met het vinden van deze shea boter, zwarte zeep en konjac sponsjes, kan ik met zekerheid zeggen dat het goed is voor jouw huid, goed is voor de mensen die het maken (er volgt binnenkort een blog over de konjac sponsjes) én dat de producten gemaakt zijn met respect voor de natuur.
Terug naar blog