Over Ons

Na 13 jaar Dubai, zijn we sinds mei 2020 weer terug in Nederland.

We hebben veel gereisd en genoten van de verschillende culturen, landschappen en cuisine.

In Nederland genieten we van de boerderij De Weerdhoeve met de biologische moestuin en alle dieren om ons heen. 

 

Op de boerderij begon ik een vakantiehuisje en natuurlijk konden mijn gasten eten uit de moestuin. De Weerdhoeve werd ook een plek waar mijn gasten kennis maakten met mijn natuurlijke verzorgingsproducten. 

Producten die goed zijn voor je lichaam én niet slecht zijn voor de natuur. Shampoo bars, zepen, konjac sponsjes en mijn eigen black soap en shea butter. 

En wat nog ontbrak en nu toch is gekomen: mijn eigen merk Namashea. 

Namashea is een combinatie van het woord Namasté en shea butter,

De meesten kennen het woord van de yogalessen. Na de les bedank je de ander. Namasté betekent "ik buig voor jou" / "ik bedank jou" / "ik heet jou welkom" en dat sluit aan met de voorwaarden die ik stelde in mijn zoektocht naar organic shea butter in Ghana.

Ik wilde er zeker van zijn dat wat ik verkoop een goed product is.

Met respect voor de natuur:

handmatig gemaakt, zonder chemische toevoegingen, biologisch geteelt én zonder grote temperatuur verschillen zodat de werking van de shea butter niet aangetast wordt.

Met respect voor de vrouwen die de producten maken: 

omdat wij zelf in Ghana het project hebben bezocht kunnen we met zekerheid zeggen dat dit een heel mooi en eerlijk project is. De vrouwen mogen zelf bepalen hoeveel uren zij willen werken en in welk onderdeel van het proces zij willen werken. Daarnaast krijgen de vrouwen zélf betaald en niemand anders. 

Namashea is ontstaan en daar ben ik enorm trots op. 

 

"Natuurlijk goed doen, iedereen op zijn / haar eigen tempo en op zijn / haar eigen manier."

 

 

 

hand met shea boter naturel op gouden gloed achtergrond

Hoe gebruik ik shea boter

Shea boter is een dikke crème. Door een beetje in je handpalmen te nemen en te wrijven, verandert de dikke crème in olie en is het makkelijk uit te smeren op je huid. Een heel klein beetje is al genoeg. De pure shea boter is geschikt voor iedereen, ook voor baby's. Kies voor jonge kinderen en baby's voor de naturel of kamille shea boter.


Zwarte zeep

Zwarte zeep

Deze natuurlijke zeep wordt iets zachter in gebruik. Daarom raden wij aan de zeep te gebruiken en te bewaren in een zeepnetje. De zeep is ideaal voor het reinigen van de huid, maar is ook een zeer goede shampoo voor dikker en krullend haar. Vanwege de toegevoegde planten as is de zeep minder geschikt om direct op de huid van jonge kinderen en baby's te gebruiken. In hun geval is het aan te raden eerst in eigen hand de zeep te laten schuimen. Zwarte zeep, African Black soap, is zeer geschikt voor de onzuivere huid. Hang het zeepnetje na gebruik aan het touwtje buiten de douchecabine te drogen om smelten te voorkomen.


druppelvormig konjac sponsje voor gezicht in warm licht

Konjac spons

Haal het sponsje uit de verpakking en laat het sponsje 30 seconden weken in warm water zodat het zacht wordt.

Maak ronddraaiende bewegingen over het gezicht / lichaam, zodat je de dode huidcellen kan verwijderen.

Na gebruik voorzichtig uitknijpen en aan het touwtje laten drogen aan een haakje weg van water, zodat het natuurlijke sponsje langer goed blijft.

Na 3 maanden ongeveer valt het sponsje uit elkaar en kan het op de composthoop.