Over mij

Ik ben Rachel (gewoon op z'n Nederlands) en ben getrouwd met Bob en samen hebben wij 3 kinderen, twee meisjes en een zoon. 

Op de boerderij De Weerdhoeve genieten we van onze biologische moestuin en de vele dieren: 2 honden, 2 katten, 15 kippen, 4 eenden, 2 axelotls en een pony. 

De boerderij en de natuur om ons heen is heel anders dan Dubai, waar we 14 jaar hebben gewoond en waar de kinderen zijn geboren.

Daarvoor woonde ik 10 jaar in Amsterdam en 1 jaar in Parijs en daarvoor heb ik mijn jeugd in Twente door gebracht, precies waar ik nu weer ben.

Toen we terug kwamen uit Dubai begon ik een vakantiehuisje en natuurlijk konden mijn gasten eten uit de moestuin. De Weerdhoeve werd ook een plek waar mijn gasten kennis maakten met mijn natuurlijke verzorgingsproducten. 

Producten die goed zijn voor je lichaam én niet slecht zijn voor de natuur. Shampoo bars, zepen, konjac sponsjes en mijn eigen black soap en shea butter. 

En wat nog ontbrak en nu toch is gekomen: mijn eigen merk Namashea. 

Namashea is een combinatie van het woord Namasté en shea butter,

De meesten kennen het woord van de yogalessen. Na de les bedank je de ander. Namasté betekent "ik buig voor jou" / "ik bedank jou" / "ik heet jou welkom" en dat sluit aan met de voorwaarden die ik stelde in mijn zoektocht naar organic shea butter in Ghana.

Ik wilde er zeker van zijn dat wat ik verkoop een goed product is.

Met respect voor de natuur:

handmatig gemaakt, zonder chemische toevoegingen, biologisch geteelt én zonder grote temperatuur verschillen zodat de werking van de shea butter niet aangetast wordt.

Met respect voor de vrouwen die de producten maken: 

omdat wij zelf in Ghana het project hebben bezocht kunnen we met zekerheid zeggen dat dit een heel mooi en eerlijk project is. De vrouwen mogen zelf bepalen hoeveel uren zij willen werken en in welk onderdeel van het proces zij willen werken. Daarnaast krijgen de vrouwen zélf betaald en niemand anders. 

Namashea is ontstaan en daar ben ik enorm trots op. 

 

"Natuurlijk goed doen, iedereen op zijn / haar eigen tempo en op zijn / haar eigen manier."

Rachel